WebGenerator ProStats

Open Atelierroute 2016 - Ab-Art.nl

Meer informatie?

Neemt u dan contact met het Ab-Art secretariaat:

Bel 06 454 30 605 of
mail: info@ab-art.nl

Open Atelierroute 2016

Op 28 en 29 mei 2016 vindt de tweejaarlijkse Open Aterlierroute van Abcoude plaats. Vijftien professionele beeldende kunstenaars, – kunstschilders, beeldhouwers en een fotograaf – stellen hun ateliers of expositieruimtes open voor publiek. Het is de zesde achtereenvolgende keer dat de Stichting Ab-Art deze succesvolle kunstmanifestatie organiseert.

De ateliers en expositieruimtes liggen verspreid over de kern van Abcoude en in het buitengebied aan het Gein en langs de Holendrecht. De openingstijden zijn zowel op zaterdag als op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

De feestelijke opening van dit evenement is op vrijdag 27 mei a.s. om 19.30 uur in gebouw Klein Binnenrust, Hoogstraat 23 te Abcoude, aan het pleintje achter café-restaurant de Eendracht. Dit is het epicentrum van de route, want hier is ook de overzichtstentoonstelling waar tijdens genoemde openingstijden van elke deelnemer een kunstwerk wordt getoond en waar u routekaarten kunt verkrijgen.

Tijdens de Open Atelierroute 2016 vinden nog twee andere activiteiten plaats. Voor de vijfde achtereenvolgende keer komen tijdens de Open Atelierroute vele koren uit de wijde omtrek naar Abcoude om zich te laten horen in de Dorpskerk aan het Kerkplein Tijdens deze eerste lustrumeditie treden maar liefst 21 koren voor u op. Dit unieke korenfestival, ‘BeKOORlijk Abcoude’, begint zaterdag 28 mei om 10.15 uur. Traditiegetrouw zal Zeemanskoor Ahoy het festival om ongeveer 17.00 uur afsluiten. Toegang gratis!

Zondag 29 mei zal tussen 13.00 en 16.00 uur een ‘kunstkaravaan’ langs de Open Atelierroute trekken. Onder leiding van Marjolein Macrander zullen leerlingen van de Jeugdtheaterschool Abcoude op verschillende locaties optredens verzorgen, geïnspireerd op de werken van de kunstenaars.