WebGenerator ProStats

Open Atelierroute 2018 - Ab-Art.nl

Meer informatie?

Neemt u dan contact met het Ab-Art secretariaat:

Bel 06 454 30 605 of
mail: info@ab-art.nl

Open Atelierroute van Abcoude 2018

7e Open Atelier Route Abcoude op 26 en 27 mei 2018

Op 26 en 27 mei 2018 vindt de tweejaarlijkse Open Atelierroute van Abcoude plaats. Naar verwachting zestien professionele beeldende kunstenaars, – kunstschilders, beeldhouwers en een fotograaf – stellen hun ateliers of expositieruimtes open voor publiek. Het is de zevende achtereenvolgende keer dat de Stichting Ab-Art deze succesvolle kunstmanifestatie organiseert.
De ateliers en expositieruimtes liggen verspreid over de kern van Abcoude en in het buitengebied aan het Gein en langs de Holendrecht. De openingstijden zijn zowel op zaterdag als op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

De feestelijke opening van dit evenement is op vrijdag 25 mei a.s. om 19.30 uur in gebouw Klein Binnenrust, Hoogstraat 23 te Abcoude, aan het pleintje achter café-restaurant de Eendracht. Dit is het epicentrum van de route, want hier is ook de overzichtstentoonstelling waar tijdens genoemde openingstijden van elke deelnemer een kunstwerk wordt getoond en waar u routekaarten kunt verkrijgen.

Aan de atelierroute wordt evenals vorige jaren medewerking verleend door leerlingen van de Jeugdtheaterschool Abcoude onder leiding van Marjolein Macrander. Op verschillende locaties verzorgen deze acteurs- en actrices-in-spe optredens, geïnspireerd op de werken van de kunstenaars.

En voor de zesde achtereenvolgende keer komen tijdens de Open Atelierroute 2018 weer vele koren uit de wijde omtrek naar Abcoude om zich te laten horen in de Dorpskerk aan het Kerkplein. Dit unieke korenfestival, ‘BeKOORlijk Abcoude’, begint zaterdag 26 mei om 10.15 uur. Traditiegetrouw zal Zeemanskoor Ahoy het festival om ongeveer 17.00 uur afsluiten. Toegang gratis!

Nog niet aan de route deelnemende professionele beeldende kunstenaars die in Abcoude wonen of hier hun atelier hebben, kunnen zich voor deelname aan de kunstroute aanmelden op tel. 06 45430605, of per e-mail: info@ab-art.nl of wietvandervelden@gmail.com.

BINNENKORT MEER
In de loop van februari 2018 zullen alle deelnemers aan de kunstroute bekend zijn. Zij zullen dan op deze site worden vermeld, samen met een afbeelding van een van hun kunstwerken.